Bibliotheek op school

Lezen in het MBO is niet vanzelfsprekend. Om dat te veranderen werken Huis73 en het Koning Willem I College sinds 2017 samen. Met alweer bijna zeven schoolbibliotheken op het KWIC is lezen een vast onderdeel geworden in het onderwijs. Heel bijzonder! Het is namelijk de eerste schoolbibliotheek op het MBO in Nederland. Docenten zijn positief over het lezen en de effecten. En studenten? Die vinden het ‘chill’!

Lees hieronder meer over de samenwerking met Huis73, bekijk de vlogs van leesconsulent Yannic of neem een kijkje in het exclusieve schoolbieb fotoalbum van het Koning Willem I College.

Leven lang leren.

Ook ná het PO en VO zet Huis73 zich daarvoor in. Door de samenwerking met Fontys PABO ondersteunen zij professionals in de dop bij het borgen van cultuureducatie en laten zij ze proeven van de praktijk. Met het Koning Willem I College werken zij nauw samen als het gaat om leesbevordering

Leesconsulent KW1C

Leesconsulente Yannic maakt Young Adult boekenvlogs. Zij is dé expert op het gebied van lezen van de Schoolbiebs van het KW1C.


Wil je meer informatie?


Het project wordt uitgevoerd door de Bibliotheek ’s-Hertogenbosch e.o., met ondersteuning vanuit Cubiss Brabant en vanuit het landelijke programma Kunst van Lezen (Stichting Lezen).